Social media marketing

social media marketing med amaster Web

KUNSTEN AT FÅ FØLGERE PÅ DE SOCIAL MEDIER

Lad amaster Web stå for synligheden på de sociale medier. I dag er det ikke nok med trykte annoncer i aviser og magasiner for at nå din målgruppe. Da mange af dem færdes online, er det oplagt at fange dem på den aktuelle platform de befinder sig på – såsom Facebook, Instagram og google+. Det kan være svært som aktiv erhvervsdrivende at nå det hele selv, og det kræver vedligehold og målrettet indsats at opnå mange følgere på de sociale medier.

Opbyg en kundekreds
Når det handler om at måle effektiviteten af markedsføringen på de sociale medier, skal man ikke forvente de store resultater fra dag ét, men derimod væbne sig med tålmodighed inden man kan se resultatet af sine anstrengelser. På de sociale medier skal der over tid opbygges en kundekreds, og følgerne kommer ikke af sig selv.

Følg spillereglerne
Der er mange faktorer, der spiller ind på dine opslags eller betalte annoncers rækkevidde. Én ting er den måde som fx Facebook udvælger de posts, der når ud til flest følgere. Der er et sæt spilleregler som skal følges, og de skifter jævnligt, så det er med at holde sig opdateret på “dos and don’ts”, inden man kaster sig ud i det. Det er blandt andet vigtigt at overholde deres designanbefalinger ift. billedstørrelse, indhold og tekstmængder på selve billedet.

Kvalitet i opslagene
Oplagene skal gerne vise relevante og indbydende billeder, af det du ønsker at vise. Er målet fx at sælge et givent produkt så vis gerne mennesker, som bruger produktet på billederne fremfor kun at vise selve produktet. Video er en anden måde at gøre dit opslag mere levende og vedkommende på – det kunne fx være tips til brugen af udvalgte produkter eller en brandingvideo af din forretning. Konkurrencen om opmærksomheden på de sociale medier er hård, og billederne eller videoerne skal derfor appellere til målgruppen.

Har du ikke mulighed for at vise dine produkter i brug, sørg da gerne for at produktbillederne er taget så repræsentativt og professionelt som muligt. Du kan med lidt held tage nogle billeder i rimelig kvalitet med din smartphone eller tablet, men skal der tages mere professionelle billeder, kan vi også hjælpe med det. Hos amaster Web har vi eget fotostudie og kan efterbehandle billederne professionelt.

Fokus på relevans
Læg kun ting på de sociale medier, som du mener fanger din målgruppes interesse – undgå at spamme, men udvælg omhyggeligt de opslag du vil poste og bland gerne genren, så du fx både viser nye produkter, gode tilbud, konkurrencer eller tips og tricks til anvendelse af dine produkter.

En af succeskriterierne er at skabe interaktion – altså at opnå likes eller kommentarer på dine posts, og det opnår du bl.a. ved at have fokus på, hvad der får din målgruppe til at deltage aktivt på din side. Hav fokus på relevans, alsidighed og på at give dine følgere følelsen af, at de får noget ud af at følge dig. Det skal være spændende at følge jeres forretning ellers mister folk interessen.

Vær i kontakt med brugeren
En vigtig ting på de sociale medier er følelsen af at brugeren nemt kan komme i kontakt med dig via chat og beskeder. Den personlige faktor er vigtig her, da det viser, at du er til stede, og ønsker at imødekomme dine følgeres henvendelser. Følgere lægger vægt på hurtig og venlig besvarelse, og de sociale medier sover aldrig så at sige, så du skal hele tiden være opmærksom på nye henvendelser, der skal besvares.

Læg et budget for de sociale medier
Med så meget andet her i livet gælder her reglen om, at du ikke får dine resultater forærende. Én ting er de gratis opslag, som du også kan nå et stykke vej med, men skal du nå længere ud, kan det være nødvendigt jævnligt at booste dine opslag, din website, dine begivenheder eller købe annoncer, som vil blive vist øverst på den udvalgte målgruppes nyhedsside. Du skal være villig til at investere i de sociale medier over en længere periode, før du kan måle dit afkast, da resultatet som sagt opstår over tid.

Lad amaster Web gøre arbejdet for dig
Er du, efter at have læst teksten her, overbevist om, at du ikke har hverken tid, indblik eller ressourcer til at gøre den forskel der skal til på de sociale medier, så kan vi hos amaster Web gøre benarbejdet for dig.

Se priser for vores Social Media Aftale her >>