Kort om billeder

introduktion til mediabrowser og billederedigering

OM PRODUKTBILLEDER

Billeder til WordPress CMS
Som udgangspunkt skal du lave billeder, i den størrelse de skal have på siden. fx 150 x 75 px. Det betyder at det er en dårlig idé at skalere billedet efter det er sat ind.

Produktbilleder til amaster Webshop
Når du laver produktbilleder til din webshop er det vigtigt, at du forholder dig til højde/bredde forholdet. Er dine produkter meget aflange eller brede, kan det være en god idé ikke at beskære helt tæt på. Derved undgår man at lave billeder, der ikke passer ind i sammenhængen med de øvrige produktbilleder i webshoppen.

Opret i stedet et billede i et fast højde/bredde forhold hver gang du laver nye billeder fx 800×600 px. Tilpas derefter dine produkter, så de passer ind i standardbilledet, som i eksemplet nedenfor.

Standard
Standard produktbillede hvor produktet passer i standard formatet.

billedeformater-120x100

Højformat
Det høje produkt placeret i standardbillede med luft i siderne.

billedeformater-120x100-80x200

Bredformat
Det brede produkt placeret i standardbilledet med lidt luft for oven og for neden.

billedeformater-120x100-200x80

Upload billede
Gå til Media og opret en mappe til dine billeder, hvis den ikke allerede findes. Klik derefter på den oprettede mappe, klik på Upload fil i denne mappe. Klik gennemse for at finde din fil på computeren. Når filen er fundet, klik på Upload og din fil vil blive flyttet til serveren.

amaster-cms-media

Billedebehandling
Vi kan ikke undervise dig i billedbehandling, men vi vil da gerne lige smide et par gode links til gratis billedbehandlingsværktøjer, du kan bruge.

GIMP
G
NU Image Manipulation Program  …GIMP er et Open Source billedbehandlingsprogram, der fint klarer de mest almindelige opgaver, som beskæring og skalering.  Og så er det gratis.

Du kan hente program samt manual her: www.gimp.org/downloads

SumoPaint
Sidder du ikke ved din egen computer, kan du online bruge SumoPaint til billedredigering. Så er der ingen undskyldning for ikke at holde din side opdateret.

Åbn gratis SumoPaint fra hjemmesiden: www.sumopaint.com